EN BG

Новини

"Развитие" откри свои "Острови на нормалността" и в Сливен

"Развитие" откри свои "Острови на нормалността" и в Сливен

12.04.2018

Документалният филм „Острови на нормалността“, продуциран от корпорация „Развитие“, бе показан премиерно и в Сливен.

Конферентната зала в хотел „Спорт палас“ на любезния домакин - една от големите легенди на българския футбол Йордан Лечков, бе препълнена от млади спортисти, деца, техните родители, спортни функционери от Сливен и разбира се волейболният отбор на Сливен, участник в Националната волейболна скаут лига 2016/2017 година, воден от треньора си Живко Желязков.

В Сливен бе и главният мениджър на „Развитие“, Александър Александров, който на кратка церемония преди прожекцията награди Желязков със Златната значка на „Развитие“.

Екипът, създал филма – режисьорът Антон Радославов, операторът Божидар Симеонов и продуцентът Милослав Йосифов, изтъкнаха, че въпреки премиерата в София, в Сливен е същинската премиера на документалната лента. Именно в този град, снимайки отбора на Живко Желязков и разговаряйки с него, е намерено „зрънцето“, позволило разширяване контекста на филма и добавяне на нови послания към темата за самото спортно състезание. Така сред акцентите намериха своето място основни въпроси като възпитанието на децата, тяхното социализиране и интегриране, поставянето им в среда, която дава възможност да открият усещането за екипност и лична отговорност.

Режисьорът Антон Радославов, Живко Желязков и Александър Александров говориха за главното послание – умението да даваш и да караш другите да се запалят от твоята кауза.

Александров обеща скоро да реализира и в Сливен проекта си „Деца учат други деца да вършат добри дела“, който е насочен изцяло към дарителството и споделянето на емоцията от него.

С помощта на изтъкнатият местен бизнесмен и дарител, Димитър Гочев, Александров обеща да подпомага и занапред детския спорт в Сливен.

А филмът „Острови на нормалността“ бе посрещнат с много емоции и коментари от своята сливенска публика, което мотивира екипът да продължи с премиерите на лентата и в други градове, „главни герои“ на филма – самите те своеобразни острови на нормалност.

» Всички новини