EN BG

Новини

"Развитие" обедини стотици деца в урок за благотворителност и доброта

"Развитие" обедини стотици деца в урок за благотворителност и доброта

22.04.2018

Невиждана до момента у нас благотворителна лекция сътвориха в габровската зала „Орловец“ главният мениджър на корпорация „Развитие“ Александър Александров и президентът на федерацията по хандбал Росица Бакърджиева. По вълнуващ начин и напълно импровизирано към тях се присъедини кметът на община Габрово Таня Христова, която посвети неделния предиобед на децата и дарителството.

Пред повече от 200 деца от няколко габровски отбора, изпълнили терена на залата, Александров представи и доразви своята идея, превърната вече в кауза - „Деца помагат на други деца да вършат добри дела“. Доразви, тъй като подобно мащабно събитие, с много елементи от шоуто до момента не се е провеждало.

Случилото се напълно оправда името на дарителската програма, тъй като сериозна част от лекцията бе изнесена от деца, които пред своите връстници разказаха какво са научили за благотворителността при срещата си с Александров преди няколко седмици.

Всъщност, тримата „големи“ – Таня Христова, Александър Александров и Росица Бакърджиева, модерираха лекцията, а децата отправиха основните послания.

Разговорът бе прекъсван от мултимедийни презентации, които на огромния екран в залата показаха няколко клипа на известни песни, отдавна превърнали се в символ на хуманизъм, доброта, приятелство и взаимност. Призивът към децата бе – продължавайте напред, вие никога няма да сте сами и в трудни моменти ще можете да разчитате на нечия помощ.

Едночасовата лекция-шоу приключи с мащабна дарителска акция, в която деца от семейства със социални затруднения получиха множество подаръци от ръцете на своите връстници – участници в паметното събитие.

След това всички заедно почетоха и Световния ден на Земята, като пред залата бяха посадени цветя и дръвчета.

В годината на своя 25-ти юбилей, Корпорация „Развитие“ е планирала сериозен брой благотворителни инициативи, като те ще бъдат акцент в програмата по честването. Случилото се в Габрово обаче най-вероятно ще е безпрецедентно по мащаб и значимост - събитие, с което заслужено би се гордяла всяка една бизнес организация, която се занимава с дарителство.

» Всички новини