EN BG

Новини

Филмова премиера и нова благотворителна акция подготвя „Развитие“ в Габрово

Филмова премиера и нова благотворителна акция подготвя „Развитие“ в Габрово

06.07.2018

В навечерието на новата учебна година габровската зала „Орловец“ ще бъде домакин на поредното голямо благотворително събитие, подготвяно от корпорация „Развитие“ съвместно с Община Габрово, социалните служби в града и президентът на хандбалната ни федерация Росица Бакърджиева.

Дарителската акция ще бъде предшествана от премиерата на документалния филм, продуциран от „Развитие“, който разказва историята на движението „Деца учат други деца да вършат добри дела“. Акцент на лентата е голямата лекция, посветена на дарителството, която през месец май бе изнесена пред над 200 деца от кмета на Габрово, Таня Христова, главния мениджър на „Развитие“ Александър Александров и Росица Бакърджиева. Филмът проследява и развитието през годините на идеята и движението, създадени от Александров.

Естествено продължение на премиерата на документалния филм ще бъде и дарителската акция, насочена към деца от габровските училища, нуждаещи се от продкрепа за първия звънец. Те ще получат необходими пособия за първия учебен ден, като „Развитие“ дарява за целта сумата от 10 хиляди лева.

Напълно в духа на движението „Деца учат други деца да вършат добри дела“ даренията за децата ще бъдат връчвани от техни връстници, които вече са посветени в идеята за благотворителността.

„Развитие“ последоватално следва мисията си да подпомага както детския спорт, така и децата от семейства в нужда. Паралелно с това дарителските акции обучават в реална среда младежи, които в последствие стават активни дарители. В благотворителността е важно да имаш съмишленици, а в случая корпорацията намира в лицето на община Габрово сериозен и активен партньор, като това е предпоставка за дълготрайно сътрудничество.

» Всички новини