EN BG

Новини

Подпомогнати от „Развитие“, националите ни по плажен футбол носят голяма купа на шефа на БФС

Подпомогнати от „Развитие“, националите ни по плажен футбол носят голяма купа на шефа на БФС

20.07.2018

Корпорация „Развитие“ с удовлетворение посреща високата оценка, която президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде на представянето на националния ни отбор по плажен футбол.

В централата на съюза Михайлов се срещна с треньора на отбора Симеон Христов, който му връчи купата, спечелена от националите ни при отличното си представяне на ЕВРОлигата по плажен футбол.

На турнира, проведен преди дни в португалския град Назаре, националният ни отбор по плажен футбол постигна три категорични победи, заемайки първото място в своята група – изпреварвайки отбори, които са много по-напред в ранглистата. С това българите си осигуриха и участие във финалната фаза на ЕВРОлигата през септември в Сардиния, Италия.

Спечеленото отличие е първо в исторята на плажния футбол в България, е било изтъкнато по време на срещата с Борислав Михайлов. Президентът на БФС е изразил своето задоволство от забележителния прогрес, който атрактивният спорт бележи в България, оценявайки високо трофея, който ще бъде изложен в музея на футбола в Национална футболна база „Бояна“, съобщават от пресцентъра на БФС.

Вече три години „Развитие“, заедно с футболния ни съюз и настоящия шеф на комисията по плажен футбол, Николай Чернев, активно подпомага този спорт и специално националния ни отбор. Затова постигнатите успехи корпорацията приема като логични и доказателство, че обединените усилия между бизнеса и държавата се отразяват благотворно на националните ни спортни каузи.

Главният мениджър на „Развитие“, Александър Александров вече поздрави отбора за големия успех и изрази желание да премира футболистите.

На срещата между Борислав Михайлов, президента на АФЛ Румян Вълков и Симеон Христов са обсъдени и възможностите за развитие на плажния футбол в страната и съвместните усилия в тази насока. Михайлов е пожелал успех на отбора във финалите на ЕВРОлигата, заявявайки своята надежда за нови постижения, съобщават още от пресцентъра на БФС.

» Всички новини