EN BG

Новини

Балканските шампиони по волейбол за младежи със златната значка на "Развитие"

Балканските шампиони по волейбол за младежи със златната значка на "Развитие"

30.09.2018

Балканските шампиони по волейбол за младежи до 17-годишна възраст, водени от треньора си Мартин Стоев и неговия екип, гостуваха на Фондация „Играй с Развитие“ и Корпорация „Развитие“.

На кратко тържество в салона на корпорацията те получиха индивидуални грамоти, златната значка на „Развитие“ и подаръци.

Председателят на УС на „Играй с Развитие“, Александър Александров, благодари на отбора за златните медали и пожела това да не е последната титла за младите волейболисти, припомняйки предстоящото догодина Европейско първенство за младежи.

Той изтъкна, че всички те са бивши скаути и участници в Националната волейболна скаут лига 2016/2017 година, чийто генерален спонсор бе „Развитие“, като този уникален 6-месечен турнир, събрал 72 отбора от цялата страна, е първият им сериозен тест на волейболното поле.

Вижте снимки от шампионската неделя в Развитие

Александров специално посочи приноса на националния селекционер Пламен Константинов и бившия капитан на националния отбор Владо Николов – тогава генерален секретар на БФВ, за организирането и провеждането на скаут лигата, която именно даде възможност специалисти и треньори да забележат талантите и бъдещите национали.

Шефът на „Развитие“ благодари на Мартин Стоев за хъса, с който предава на младите волейболисти своя опит и умения. Стана ясно, че фондацията разработва дългосрочна програма за подпомагане и стимулиране на националния отбор, воден от Стоев. Една от идеите, по които ще се работи е организирането на коледен турнир у нас, с участието на представителни отбори от балканските страни.

» Всички новини