EN BG

Новини

Новите два романа на конкурс Развитие

Новите два романа на конкурс Развитие

04.10.2018

Стриктен в изпълнението на плановете си, конкурс „Развитие“ издаде още два романа – „Екстрийм – една рокаджийска история с автобус“ на Иван Стоилов и „Национално съкровище“ на Димитър Тодоров. Те донесоха на авторите си поделената Специална награда на юбилейния десети конкурс за непубликуван български роман „Развитие“.

Макар и събрани в една снимка, романите са твърде различни като настроение и послания. В анотациите редакторът им Елка Димитрова споделя – „Свежа, автентична, мощно зареждаща история от 1990-те… Раждат се приятелства, изгряват прозрения в едно пътуване на порастването... И разбира се – всичко е екстремно. И съвсем естествено. И напълно истинско.“ (Екстрийм…);
„Частен детектив тръгва по заличените следи на зловещ съдия от Народния съд. …история, разказана с размах, ентусиазъм и завладяващ наивистичен поглед.“ (Национално съкровище)

След броени дни романите, заедно с появилия се в края на септември носител на Голямата награда – „Глиненият цар“ на Добримир Байчев, тръгват към своите читатели по книжарниците в страната.

А ние продължаваме работа по следващите три текста – номинираните от журито „Три за щастие“ на Десислава Шейтанова-Лекова, „Кула от лъжи“ на Виктор Стоянов и „Тогава и винаги“ на Страхил Събев.

Ще имаме удоволствието да ви ги покажем накуп на Фестивала на книгата през декември. Преди това обаче очаквайте премиерите на победителите.

» Всички новини