EN BG

Новини

Празник на добротата в габровската зала "Възраждане"

Празник на добротата в габровската зала "Възраждане"

12.10.2018

В препълнената до краен предел зала „Възраждане“ в Габрово корпорация „Развитие“ и Община Габрово организираха поредната благотворителна акция в рамките на движението „Деца учат деца да правят добри дела“.

Емоционалната вечер е продължение на мащабната лекция, която през месец април изнесоха главният мениджър на „Развитие“ и основател на движенето Александър Александров, кметът на Габрово Таня Христова и Росица Бакърджиева пред над 300 деца в габровската зала „Орловец“.

Вечерта във “Възраждане“ започна с премиерата на документалния филм „Семената на доброто“ на режисьора Антон Радославов, продуциран от „Развитие“. Сред акцентите на лентата са именно проявите на движението в Габрово и историята на създаването му.

Авторите на филма представят мненията и позициите на редица хора, които се ангажираха с акцията в Габрово, търсейки отговорите на въпроси, свързани с дарителството, благотворителността, подпомагането. По-голямата част от тях бяха в зала „Възраждане“ и получиха от кмета Таня Христова почетни Свидетелства за дарителство.

За пореден път градоначалникът участва активно и емоционално в акция на движението „Деца учат деца да правят добри дела“. Тя превърна препълнената с деца, родители, учители и възпитатели зала в активен участник в събитието. А то, по думите на Александър Александров, е най-щастливият му миг, откакто се занимава с благотворителност.

След филма се състоя и същинската част от акцията, която отново спази традициите и философията на движението – самите деца да станат дарители и да връчат подготвените подаръци на своите връстници.

С това се ангажира шефът на хандбалната ни федерация Росица Бакърджиева, която излезе на сцената, заобиколена от своите състезателки. Именно те връчиха на 27 деца в нужда от габровски училища пликове с еднократна финансова помощ, осигурена от „Развитие“ и останалите дарители – приятели и партньори на корпорацията.

С благодарност и признателност към:

Владислав Александров – главен оперативен мениджър на Корпорация „Развитие“

Ивайло Калфин – Специален съветник на еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, главен икономически съветник на Корпорация „Развитие“/

Тодор Янев – управител на ПР Агенция „Янев и Янев“

Мартин Стоев – президент на ВК „Сливнишки герой“, треньор на националния отбор младежи U17

Николай Чернев – Мажоритарен собственик на „Мусала Иншурънс Брокер“ ООД

Иван Василев - съсобственик на JOMA България

Валентин Николов – съсобственик на JOMA България

Нели Беширова - Изпълнителен директор и председател на СД на „Риск Инженеринг“

Ива Павлова – Изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс“

Валентин Илиев – Главен директор „Автомобилно застраховане“, Лев Инс

Димитър Гочев – съсобственик на „Гочеви и сие“ ООД

Зафир Гочев - съсобственик на „Гочеви и сие“ ООД

Георги Тодоров – управител на „Рила Кетъринг“

 

 

» Всички новини