EN BG

Новини

Китайска компания за енергийно оборудване и "Развитие" започват партньорство

Китайска компания за енергийно оборудване и "Развитие" започват партньорство

29.10.2018

Вицепрезидентът на китайската международна компания TBEA, Yin Xianfeng, посети Корпорация „Развитие“ и разговаря с главния мениджър Александър Александров, главния оперативен мениджър Владислав Александров и икономическия съветник Ивайло Калфин.

TBEA са частно дружество, което се занимава с производство на оборудване в областта на енергетиката, по-специално – възобновяемите източници и в момента проучва пазара за инвестиции в Югозападна Европа.

За миналата 2017 година TBEA е реализирала продажби на стойност 10 млрд. долара, които са поделени между вътрешния китайски пазар и износ за чужбина.

Компанията създава свои офиси в Европа, но интересът й към югозападния регион е особено засилен. Вицепрезидентът Yin Xianfeng е придружен от представителя на TBEA за Европа Weiwei Zhang. Те посещават София и по-специално Корпорация „Развитие“ след срещи в Белград, като следващата им цел е Турция.

Китайските бизнесмени са придружавани от д-р Димитър Христов, съдружник във виенския офис на британската фирма DLA PIPER, занимаваща се с юридически и посреднически услуги, която от години партнира на „Развитие“.

Ивайло Калфин запозна гостите с конюнктурата на енергийния пазар у нас и евентуалните опции за инвестиране. Александър Александров от своя страна изтъкна възможностите на „Развитие“ КДА да свърже TBEA с конкретни представители на енергийния бранш у нас. Той презентира накратко и дейността на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), на която „Развитие“ е член.

В заключение стана ясно, че китайската компания и „Развитие“ започват активно и трайно сътрудничество.

» Всички новини