EN BG

Новини

Специалната книга на "Развитие" за 2018-а

Специалната книга на "Развитие" за 2018-а

10.12.2018

2018 година е несъмнено годината на романа за Корпорация „Развитие“ и литературния конкурс „Развитие“. На започващия на 11 декември Софийски международен панаир на книгата щандът на „Развитие“ ще посрещне посетителите и гостите си с 8 нови романа.

За седемте, издадени след десетия юбилеен конкурс вече многократно стана дума. В самия край на годината обаче се появи „черешка на тортата“. И тя се казва „Love stories from the Babylonian Library“ – английският превод на белетристичната книга на проф. Валери Стефанов „Любовни истории от Вавилонската библиотека“.

Корпорация „Развитие“, а и нивото на самия текст успяха да убедят и провокират един от най-утвърдените и уважавани преводачи, Анжела Родел, да направи превода. Като прибавим към перфектната работа оформлението и книжното тяло се получи издание, напълно достойно за амбициите на текста и името на своя автор.

„Love stories from the Babylonian Library“ преразказва библейската история на Вирсавия и Давид чрез почерците и световете на шестима велики писатели от ХХ век – Ярослав Хашек, Франц Кафка, Хорхе Луис Борхес, Андрей Платонов, Джеръм Селинджър и Робърт Пърсиг.

Съдбата на тази книга ще е по-специална. По желание на издателя и автор на идеята за превода – Александър Александров – главен мениджър на „Развитие“, част от тиража й ще бъде подаряван със съдействието на дипломатическите ни мисии по света. Целта – популяризиране на „високата“ българска литература, в конкретния случай – един фин текст на утвърден наш литературовед.

» Всички новини