EN BG

Новини

"Развитие" събра авторите си от десетия конкурс

"Развитие" събра авторите си от десетия конкурс

12.12.2018

Конкурс „Развитие“ събра авторите си от десетото издание на конкурса.

В рамките на Софийския международен панаир на книгата в НДК бе и представянето на седемте романа, номинирани от журито, което препоръча и тяхното издаване. Шест от тях реализирани от „Развитие“, а „Водната кула“ на Диана Петрова – от издателство „Рива“.

Доц. Бойко Пенчев говори за романите, които категоризира, коментира, похвали и леко критикува, а основателят на конкурса Александър Александров съобщи за благотворителна акция, в рамките на която по няколко броя от седемте книжки, заедно с други издания на „Развитие“ ще бъдат изпратени до културните институции на българската диаспора в Чикаго.

Диана Петрова, Десислава Шейтанова, Страхил Събев, Добромир Байчев, Виктор Стоянов, Иван Стоилов и Димитър Тодоров си направиха обща снимка и поговориха за бъдещи срещи, представяния и четения, свързани с романите и конкурса. Преди това обаче бяха изправени пред предизвикателство да подберат и прочетат по половин най-любима страница от своя роман.

За Конкурс „Развитие“ литературната година приключва с участието в панаира на книгата, където на щанд 341 са всички книги на български автори, издадени от „Развитие“ през последните 25 години. Акцент разбира се е слоганът – „7 нови български романа от 10 конкурс „Развитие“.

» Всички новини