EN BG

Новини

Отиде си Иван Вуцов. Поклон!

Отиде си Иван Вуцов. Поклон!

18.01.2019

Корпорация „Развитие“ поднася най-искрените си съболезнования на близките на Иван Вуцов по повод кончината му.

Присъединяваме се към определението на Българския футболен съюз, че Вуцов е сред най-фундаменталните личности в родния футбол. Той обаче е и много знакова фигура въобще в спорта ни. Със своите идеи и разбирания за развитието му и най-вече вниманието и усилията, които отделяше за детско-юношеския спорт.

Чест за нас е, че Иван Вуцов бе дългогодишен партньор и приятел на „Развитие“. По важни за спорта и футбола проекти дейността ни се пресичаше.

Като Изпълнителен директор на БФС, Вуцов създаде заедно с главния мениджър на „Развитие“, Александър Александров – тогава Председател на Комисията за детско-юношески футбол към футболния съюз, първия у нас фонд за набиране на финансови средства в помощ на детско-юношеския футбол.

След години Иван Вуцов прие поканата на „Развитие“ да напише своята автобиография, която да бъде издадена в поредицата „Топспортисти“ – един от проектите на корпорацията. Така се появи „Истини за живота и футбола“, книга, създадена от Вуцов в съавторство със спортния журналист Едуард Папазян. Последва турне из страната за представяне на книгата, превърнало се в събитие за почитателите на футбола. Освен авторите и издателят – Александър Александров, на срещите с читателите колоритно се включваше и тогавашният президент на БФС Иван Славков-Батето.

Иван Вуцов отдаде целия си опит, енергия и познания за развитието на футбола ни и несъмнено ще остане в златните страници на българския спорт.

Поклон пред паметта му.

» Всички новини