EN BG

Новини

"Развитие" "поведе" националите ни по баскетбол на колички

"Развитие" "поведе" националите ни по баскетбол на колички

10.04.2019

Корпорация „Развитие“ официално бе представена като Генерален спонсор на Европейското първенство по баскетбол на колички, което ще се проведе от 29 юли до 4 август в София.

На пресконференцията в столичната зала „Триадица“, където бе теглен и жребият за първенството, президентът на БФ Баскетбол, Георги Глушков, специално благодари на главния мениджър на „Развитие“, Александър Александров.

„Той ни помага с много неща и аз му благодаря, тъй като ни кара да чувстваме, че не сме сами, а това е изключително важно за нас“, подчерта Глушков.

От своя страна Александров благодари, че е получил покана да стане генерален спонсор на турнира и изтъкна, че е приел, без да се замисли. Това за мен е освен спорт, но и кауза, с която се помага на едни силни спортисти и хора да преодолеят трудностите и да живеят пълноценно като всички нас, заяви главният мениджър на „Развитие“.

Той информира, че корпорацията продуцира създаването на документален филм за баскетбола на колички, за спортистите, които живеят с тази игра и за подготовката им за големия форум, който предстои.

Александров изтегли и името на България по време на жребия, като националният ни отбор - по желание на старши-треньора ни Владимир Искров (получихме това право като жест към нас) попадна в група „А“ с отборите на Унгария, Чехия и Португалия. А мачът България – Унгария открива първенството на 29 юли.

Всички изразиха надеждата си зала „Триадица“ да бъде пълна за това първо голямо първенство в недългата история на националния ни отбор по баскетбол на колички.

» Всички новини