EN BG

Новини

"Развитие" с нов връх в благотворителността

"Развитие" с нов връх в благотворителността

03.07.2019

Корпорация „Развитие“ постигна нов „връх“ в своята благотворителна дейност. След уникалната за България и Европа волейболна скаут лига, сега корпорацията може да се поздрави с подкрепата и съорганизацията на най-голямото спортно състезание с водеща кауза.

Като генерален спонсор „Развитие“ партнира на „Спортна асоциация МВР“ и Българска асоциация по мини футбол в организирането на Националния турнир по мини футбол за служители от системата на МВР.

Повече от месец, в 12 области града у нас, над 50 отбора от МВР играха за купата на „Развитие“. Близо 1000 служители на вътрешното министерство участваха в това голямо състезание, чиято благородна кауза бе набиране на средства за децата на загинали или пострадали служители от МВР.

Финалите с участието на победителите от 12-те турнира се проводеха в столичната Баухаус Арена, в навечерието на празника на МВР. Изключителната оспорваност на мачовете намери своето отражение и във финалната среща, с която отборът на РПУ Кърджали спечели купата „Развитие“ след победа с дузпи над колегите си от ОДМВР Стара Загора.

Цялото събитие се случи и със специалната подкрепа на партньорите и приятели на „Развитие“ – „Енекод“ АД и г-жа Нели Беширова, ЦКБ Сила, застрахователния брокер Мусала и нотариус Весела Ивчева.

Купите и медалите връчиха главният мениджър на „Развитие“ Александър Александров, изпълнителният директор на ЦКБ Сила Георги Тодоров, съветникът на спортния министър Гошо Гинчев и председателят на „Спортна асоциация МВР“ Чавдар Атанасов.

В началото на следващата седмица Александър Александров ще обяви размера на сумата, събрана от спонсорите и доброволците, съдействали по време на 12-те турнира и финалите. Парите ще бъдат преведени по сметка в специален фонд, създаден от МВР в помощ на децата на загинали и пострадали служители на ведомството.

Още от сега може да се каже обаче, че голям брой дарители са откликнали на тази благородна кауза. На много места събраните от служителите на МВР и любителите на футбола средства са били удвоени от местните асоциации по мини футбол.

Очакванията са този турнир да стане традиционен и да се разраства все повече, от което печелят спорта и благотворителността – основни цели в дейността на „Развитие“.

» Всички новини