EN BG

Новини

Над 21 хиляди лева дарения събра МВР турнирът по мини футбол

Над 21 хиляди лева дарения събра МВР турнирът по мини футбол

05.07.2019

В деня на професионалния празник на МВР и 140-годишния юбилей, корпорация „Развитие“ има удоволствието да съобщи сумата, събрана от дарения в рамките на Националния турнир по мини футбол за служители на МВР.

Благородната кауза на това състезание бе набиране средства за деца на загинали и пострадали служители на вътрешното ведомство.

21 161,07 лв. ще бъдат преведени по сметката на специалния фонд, създаден от МВР за подпомагането на децата.

„Развитие“ – като генерален спонсор и съорганизатор на това уникално състезание, заедно със „Спортна асоциация МВР“ и „Българска асоциация по мини футбол“, благодари както на останалите корпоративни спонсори - Енекод АД, ЦКБ Сила АД и застрахователния брокер „Мусала“, така и на и стотиците служители на МВР и фенове на мини футбола, които откликнаха като дарители.

В рамките на турнира, проведен в 12 областни града и завършил с финали в София, „Развитие“ организира чрез свои доброволци набиране на дарения чрез специално обособени за това пунктове край игрищата, където се провеждаха срещите.

Особено активно откликнаха на благородната кауза нотариус Весела Ивчева, Жана и Александър Александрови, ОДМВР Пловдив, ОДМВР Кърджали, РСПБЗН Кърджали, РУ Момчилград, РУ Кърджали, Спортен клуб „Ахрид“ – МВР. Представителят на Асоциацията по мини футбол в Кърджали, Альоша Синапов, пък е удвоил сумата събрана от дарителите в региона.

Надяваме се този уникален МВР турнир, в който участваха над 50 отбора и близо 1000 състезатели, както и доброто дело в помощ на децата на загинали и пострадали служители на вътрешното министерство, да привлекат много последователи, за да може състезанието да стане традиционно, а с това и каузата му.

» Всички новини