EN BG

Новини

"Развитие" разказва историята за поредните "острови на достойнство и нормалност"

"Развитие" разказва историята за поредните "острови на достойнство и нормалност"

22.07.2019

Започва заключителният етап от подготовката на националния ни отбор по баскетбол на колички за Европейското първенство, на което София е домакин от 30 юли.

Избраниците на треньора Владимир Искров са на двуседмичен лагер в Габрово, който приключва с четири контролни срещи – ключови както в тактическо, така и в емоционално и психологическо отношение.

Всички са пределно мотивирани за уникалния си дебют на европейска сцена и то пред родна публика, още повече, че за първи път България домакинства такъв голям форум в този спорт.

Чест е за корпорация „Развитие“ поканата от БФ Баскетбол да бъде генерален спонсор на първенството и по този начин да подпомогне развитието на този изключително труден и много атрактивен вид баскетбол, който в същото време е и с изключително важна социална функция.

Паралелно със спонсорството си корпорацията продуцира документален филм, засягащ както първенството и отбора, така и спорта баскетбол на колички, превърнал се в кауза и възможност за пълноценен живот на мнозина.

Главни герои в лентата са мъже, превъзмогващи ирониите на съдбата, които с еднакъв хъс и сила се борят и на игрището, и в ежедневието си. С това те могат да бъдат пример за десетки други хора с увреждания, превръщайки отбора и общността около него в съвременни острови на достойнство и нормалност – тема, по която „Развитие“ работи последователно в редица свои благотворителни проекти.

Снимачният екип на режисьора Антон Радославов и оператора Божидар Симеонов вече няколко месеца следи подготовката на отбора и събира историите на баскетболните национали, очаквайки лентата да запечата и едно достойно представяне на големия форум, каквото несъмнено заслужават тези изключителни спортисти.

» Всички новини