EN BG

Новини

Главният мениджър на "Развитие" получи най-високото държавно спортно отличие

Главният мениджър на "Развитие" получи най-високото държавно спортно отличие

20.01.2020

Главният мениджър на Корпорация „Развитие“ и председател на УС на фондация „Играй с Развитие“ Александър Александров получи най-високото държавно отличие в областта на спорта.

На официалната церемония „Нощта на шампионите“ за награждаване на най-успешните наши състезатели и треньори за 2019 година той бе удостоен с „Венец на победителя“ от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Наградата се дава за значими спортни успехи и принос в развитието на българския спорт.

Александров попадна в елитната компания на велики шампиони като Александър Томов, Таня Богомилова, Петър Попангелов, спортни деятели от ранга на Кирил Домусчиев, Валентин Михов, Цено Ценов.

Главният мениджър на „Развитие“ получава това признание за големия си принос за развитието на детско-юношеския спорт у нас, най-вече в колективните спортове. Две десетилетия дарителските му програми са насочени към клубните и национални детско-юношески отбори.

Името на Александров е свързано с най-голямото у нас и в Европа състезание – Националната волейболна скаут лига. Той подпомага клубни и национални детско-юношески отбори по баскетбол, хандбал, футбол, водна топка.

» Всички новини