EN BG

Новини

Корпорация „Развитие“ – дейност в условията на извънредно положение

Корпорация „Развитие“ – дейност в условията на извънредно положение

08.04.2020

Като компания с над 25-годишен опит и дейност в сферата на реалния бизнес, Корпорация „Развитие“ разбира и оценява много добре случващото се в стопанския ни живот, като следствие от извънредното положение, обявено от изпълнителната власт.

Огромна част от икономическите дейности са затруднени или дори спрели, бизнесът изпитва все по-сериозен недостиг на приходи, което рефлектира върху изпълнението на различни договорни отношения.

Основната дейност на „Развитие“ е свързана с отдаване под наем на офиси, складове, апартаменти, хотел в Кранево. През годините сме работили за постигане на добри партньорски взаимоотношения с нашите наематели и партньори на базата на точността, честността и законовите норми.

С оглед на бързото влошаване на икономическите условия, което засяга в пълна степен и „Развитие“, ние продължаваме да отстояваме желанието си за запазване на добри делови отношения с нашите наематели. Доброто партньорство проличава именно в трудни моменти, затова, от една страна, сме принудени да отстъпваме част от наема - от 20 до 100%, на наши затруднени наематели, с цел получаване на „свежи“ приходи, макар и в значително намален размер.

В същото време – специални благодарности на тези, които ни се издължават на 100 %. Оценяваме го!

Въпреки очертаващия се дефицит, Корпорация „Развитие“ на първо място – както винаги досега, ще изплати всичките си задължения към държавата и общините. Защото стопанската и социалната сигурност се крепят на постъпленията от бизнеса.

Приемаме напълно отговорно и призивите за съхраняване на заетостта и затова няма да съкратим нито един служител.

Ще пострада съществено и в големи размери благотворителната дейност на „Развитие“. След няколко изключително активни години и множество реализирани дарителски инициативи, особено силна беше 2019 година, когато Корпорацията и Фондация „Играй с Развитие“ подкрепиха 15 проекта в областта на спорта, сред които пет европейски първенства за младежи, девойки и за спортисти в неравностойно положение, на обща сума над 140 хиляди лева.

Настоящата 2020 година започна също „ударно“. Спонсорираният от „Играй с Развитие“ ВК „Люлин“, който за първи път участва във Висшата волейболна лига, продължи във втория полусезон и завърши на крачка от плейофите. Ние бяхме Генерален спонсор на този проект със сума от 20 000 лв. Традиционно участвахме и в организацията и провеждането на ежегодната класация „Най-добър млад спортист на България“, организирана от ЕС Медия, която се проведе в зала „Концертна“ на Военния клуб в София.

Сега, при влошаващата се икономическа обстановка, за съжаление спонсорските ни проекти ще бъдат основно преосмислени.

Единственото сигурно е, че сме оптимисти и вярваме, че ще успеем както ние, така и други предприемачи, да продължим с дарителството и подпомагането, когато това стане възможно.

» Всички новини