EN BG

Новини

Александър Александров избран за почетен председател на Комисията по футзал и мини футбол към БФС

Александър Александров избран за почетен председател на Комисията по футзал и мини футбол към БФС

27.07.2020

Главният мениджър на Корпорация „Развитие“ и председател на УС на фондация „Играй с Развитие“, Александър Александров, е избран за почетен председател на Комисията по футзал и мини футбол към Българския футболен съюз (БФС).

Това реши Изпълкомът на БФС, по предложение на и.д. Президент на БФС Михаил Касабов.

Мотивите са навършване на определена възраст и заслугите на Александров за развитието на футбола в България.

От 2017 година Александър Александров е председател на Комисията по футзал и мини футбол към БФС. Встъпването му в длъжност повлиява за преформатиране на първенството по футзал в Национална лига футзал „Развитие“. Стремежът е повишаване атрактивността на този спорт, мотивиране и привличане на още повече желаещи да го практикуват.

С тази цел се подкрепя и онлайн излъчването на всички мачове в специалната стрийминг платформа, създадена за целта. Прави се и много важна стъпка за осигуряване реда и спокойствието по време на турнирите. Александров и шефът на сигурността към „Развитие“ Светослав Тренов разговарят с компетентните органи на МВР за полицейска охрана на мачовете.

Като част от дарителската програма на „Развитие“, Александър Александров осигурява награден фонд в размер на 10 000 лева за първите три отбора в крайното класиране.

По негово настояване и финансиране, след 10 годишно прекъсване, е организиран турнир за купата на България по футзал с участието на 4 отбора, проведен в Габрово с награден фонд 5000 лева.

През последните три години се акцентира и върху подготовката на националния ни отбор по футзал с цел по-добро представяне на Световната квалификация във Варна през януари 2019 год., както и за Европейската квалификация, също във Варна, през януари 2020 год.

Заедно с мениджъра направление "Спорт" към "Развитие" и помощник-треньор на националите Велин Крачанов, се прави много за добрата подготовка на отбора, екипирането му, цялостната логистика около лагерите и двата ключови турнира. Александров осигурява и премии на състезатели,треньори и административен щаб.

Всичко това се отблагодарява и на евроквалификацията във Варна, за първи път от 15 години, националите ни успяха да постигнат класиране за плейофите, даващи път към ключовата фаза на квалификациите.

Сред мотивите на Изпълкома е и дейността на Александър Александров като председател на Комисията за детско-юношески футбол към БФС, където заедно с Иван Вуцов правят немалко за развитието на футболната игра сред подрастващите и мотивиране на треньори и специалисти да се занимават с деца.

» Всички новини