EN BG

Новини

Данчо Стълбицата, Арго МС и "Развитие" с вълнуваща премиера

Данчо Стълбицата, Арго МС и "Развитие" с вълнуваща премиера

25.09.2020

Цветът на DJ движението в България се събра на премиерата на книгата на Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата и Аргир Николов Арго МС „DJ-ска история BG 50 години“. Книжен център „Гринуич“ бе препълнен от DJ-и, дошли от цялата страна, почитатели на музиката, журналисти, фенове на Данчо Стълбицата.

Изданието е поредното, на което Корпорация „Развитие“ е спомоществувател. Затова и главният мениджър на компанията Александър Александров говори за приятелството, което, както и мисията на дарителя - никога на остарява, обещавайки подкрепа и за втора част на тази история.

Съвремието ни страда от дефицит на памет и затова тази книгата е значима, тъй като запълва важна ниша, осветлявайки с много фактология и снимки присъствието на DJ-ското движение у нас през последните 50 години.

Много колеги на Данчо Стълбицата и Арго МС говориха именно за годините, в които са се създавали и утвърждавали дискотеките. И тъй като спомените избледняват, но написаното остава, сериозно бе приета идеята за второ издание със спомени за някои от напусналите ни „родоначалници“ на диджейството.

» Всички новини