EN BG

Новини

Александър Александров с отличието „Достойните БЪЛГАРИ“

Александър Александров с отличието „Достойните БЪЛГАРИ“

15.10.2020

Главният мениджър на Корпорация „Развитие“ Александър Александров бе удостоен с отличието „Достойните БЪЛГАРИ“ в едноименната кампания на в-к „24 часа“, която се провежда вече 18 години.

На церемония в НДК Александров получи своя приз от главния редактор на медията Борислав Зюмбюлев - за своята спомоществователска дейност в подкрепа на българския спорт, ориентирана най-вече към деца и юноши, чрез създадената от него фондация „Играй с Развитие“.

Получавал съм много награди, но тази наистина ме трогна. Инициативата на 24 часа е страхотна, заяви Александър Александров пред гостите на церемонията. Благодаря на тези, които ме подкрепят, тъй като спортът за деца е малко изоставен и повече хора трябва да помагат, призова още той.

Александров и „Развитие“ КДА повече от 20 години даряват средства и организират турнири и състезания за развитието на българския спорт, особено в неговото детско-юношеско направление.

Чрез създадената фондация „Играй с Развитие“ през последните години тези усилия са концентрирани в подкрепа на колективните спортове у нас и националните детско-юношески отбори.

Десетки са инициативите и състезанията, подпомогнати от фондацията, като за началото на 2021 година е планирана една от най-амбициозните от тях – поредното издание на Националната волейболна скаут лига, която „Играй с Развитие“ организира съвместно с Българската федерация по волейбол.

» Всички новини