EN BG

Новини

Позиция на Корпорация "Развитие" КДА

Позиция на Корпорация "Развитие" КДА

10.05.2022

Във връзка с множеството запитвания, Корпорация „Развитие“ КДА, основана през 1993 година, съобщава, че няма общо с учредената наскоро политическа формация „Развитие“, за чието създаване стана ясно от пресконференция в БТА.

Корпорация „Развитие“ няма амбиции в сферата на политическото строителство, макар че подкрепя обогатяването и многообразието в родния политически живот.

Корпорация „Развитие“ има дълга и богата стопанска история. Дългогодишен и активен член е на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Българския форум на бизнес лидерите. През тези близо 30 години Корпорация „Развитие“ е инициирала и подкрепяла множество благотворителни и спомоществователни проекти, голяма част от които с национален характер, мащаб и значение.

И в тази връзка Корпорация „Развитие“ счита за смущаващи сходството в името и логото, представени от новоучредената политическа формация.

„Развитие“ КДА обмисля предприемането на съответни действия, но каквито и да са те, последна дума ще имат регулаторните и съдебни органи в България.

» Всички новини