EN BG

Новини

Отбори на МВР започват национален благотворителен турнир по мини футбол за Купата на "Развитие"

Отбори на МВР започват национален благотворителен турнир по мини футбол за Купата на "Развитие"

12.04.2019

Корпорация „Развитие“ стана Генерален спонсор на Националния турнир по минифутбол за служители от системата на МВР.

В офиса на корпорацията бе подписано Споразумение за тристранно сътрудничество между главния мениджър на „Развитие“, Александър Александров, комисар Чавдар Атанасов, директор на „Спортна асоциация – МВР“ и Петър Дилчев, председател на Сдружение „Българска Асоциация Мини Футбол“.

В рамките на няколко месеца верига от регионални турнири в 16 областни градове в страната ще излъчи финалисти, които ще играят в навечерието на празника на МВР – на 3 и 4 юли на Националната футболна база "Бояна", за Купата на „Развитие“.

По идея на корпорацията мащабното събитие ще има силна благотворителна насоченост за подпомагане децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. Особен ангажимент към инициативата има политическото и професионално ръководство на вътрешното ни ведомство.

Освен дарението, което ще направи „Развитие“, корпорацията ще привлича и свои партньори за спонсори. По време на всички турнири в страната специални екипи от доброволци на „Развитие“ ще набират дарения и ще информират зрителите и любителите на мини футбола за инициативата.

След изиграването и на финалния турнир в София цялата събрана от доброволците и спонсорите сума ще бъде предоставена на фонда, създаден в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали служители.

Обсъжда се идеята подобни благотворителни турнири да станат традиционни и да се провеждат всяка година.

» Всички новини