EN BG

Новини

Седем номинирани романа продължават напред в Литературния конкурс „Развитие“

Седем номинирани романа продължават напред в Литературния конкурс „Развитие“

04.04.2016

Днес, 4.04. 2016 г. журито на 9-тия конкурс „Развитие” за непубликуван български роман - проф. Ивайло Знеполски (председател), доц. Бойко Пенчев и писателят Георги Господинов, след внимателно изчитане на всички постъпили ръкописи, излъчи следните номинации:

1. Антон БАЕВ - „Светата Кръв“
2. Ина Вълчанова – „Остров Крах“
3. Волен МИТЕВ – „Театрален гамбит“
4. Наталия Делева-МЪРЗЕВА - „Невидими“
5. Нора Пенчева – „№ 9“
6. Юлия РАДАНОВА – „За това, което се случва между двама“
7. Александър Томов – „Сайтът на един тийнейджър“

Една от изненадите при номинирането е, че романите не са пет, както бе обявено предварително, а седем.

Заседанието на журито се проведе в библиотеката на Корпорация „Развитие“, като домакин на събитието бе основателят на литературния конкурс г-н Александър Александров, Главен мениджър на Корпорацията.

Проф. Знеполски разясни мотивите на журито да номинира два ръкописа повече, тъй като голямата част от 118-те предадени ръкописа са били на много добро литературно ниво.

Проф. Знеполски изрази задоволството си, че пред него чрез конкурса се раждат новите български писатели, които имат потенциал да определят облика на българския роман в бъдеще.

Писателят Георги Господинов от своя страна допълни, че седемте номинирани романи представляват ясна картина за развитието на различните начала и тенденции в родната ни литература.

Церемонията по награждаването ще бъде на 21 април, когато ще бъде обявен победителят, който ще получи наградата си - статуетката на конкурса, 7 хиляди лева и издаване на романа от организаторите на конкурс „Развитие”.

На снимката: проф. Ивайло Знеполски(вляво), Георги Господинов(в средата) и доц. Бойко Пенчев

» Всички новини